مشاور دات اینفو | بزرگترین پلت فرم مشاوره رایگان مشاور دات اینفو | بزرگترین پلت فرم مشاوره رایگان

امروزه با پیشرفت جوامع و تکنولوژی، هنوز هم افراد بسیاری هستند که دیدگاه خوبی نسبت به مشاوره روانشناسی و مراجعه به روانشناس ندارند.

انسان‌ها موجودات پیچیده‌ای هستند. عواطف، افکار، احساسات و تجربیات برای افراد مختلف متفاوت است، اما چیزی که همه را به هم مرتبط می‌کند این است که همه در زندگی با فراز و نشیب‌هایی روبهرو هستند. اختلالات عاطفی، سلامت روان، غم و اندوه علائم جسمانی نیستند که مشهود باشند، بلکه توسط افراد تجربه می‌شوند. اگر کسی نتواند خود را مدیریت کند، احساسات او حتی می‌تواند احساس بدتری را در او ایجاد کند.

مشاوره روانشناسی به افراد کمک می‌کند تا نقاط قوت خود را بشناسند و منابعی برای مقابله با مشکلات و ناملایمات روزمره پیدا کنند. مشاوره روانشناسی بر تعاملات بین افراد و محیط اطرافشان و رشد و پیشرفت تحصیلی و شغلی تمرکز دارند.

درک مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی به چگونگی تفاوت مشکلات و افراد در طول عمر توجه می‌کند و برای تأثیر ویژگی‌های مختلف انسانی مانند نژاد، جنسیت، گرایش جنسی، مذهب و ناتوانی جسمی بر بهزیستی روانی احترام زیادی قائل هستند. در مشاوره روانشناسی، ‌روان‌درمانی انجام می‌دهند، آموزش می‌دهند و تحقیقات علمی را با افراد در تمام سنین، خانواده‌ها و سازمان‌ها (به‌عنوان مثال، مدارس، بیمارستان‌ها و مشاغل) انجام می‌دهند.

روانشناسان بر این باورند که رفتار تحت تأثیر بسیاری از چیزها، از جمله خصوصیات فرد (به‌عنوان مثال، عوامل روانی، جسمی یا معنوی) و عوامل محیطی فرد (مثلاً خانواده، جامعه و گروه‌های فرهنگی) قرار می‌گیرد.

کاربرد مشاوره روانشناسی

‌روان‌درمانی شامل طیف گسترده ای از اقداماتی است که به افراد کمک می‌کند تا زندگی خود را بهبود بخشند، پریشانی و ناسازگاری را کاهش دهند، بحران‌ها را حل کنند و توانایی خود را برای عملکرد بهتر در زندگی افزایش دهند. مشاوره روانشناسی با توجه به مراحل رشد طبیعی انسان و مشکلات مرتبط با اختلالات جسمی، عاطفی و روانی، دیدگاه منحصر به فردی را در زمینه درمان ارائه می‌دهد.

مهارت‌های روانشناس خوب

1. انعطاف‌پذیری

2. شفقت

3. خلاقیت

4. درک

5. همدلی

6. صداقت

7. حقیقت

8. اعتقاد به تأثیر کار

حوزه‌های اصلی مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی شامل چهار حوزه اصلی است: روانشناسی بالینی (مشاوره برای سلامت روانی و رفتاری)، روانشناسی شناختی (مطالعه فرآیندهای ذهنی)، روانشناسی رفتاری (درک رفتار از طریق انواع شرطی‌سازی)، و روانشناسی زیستی (تحقیق در مورد مغز، رفتار، و تکامل).

کاری که روانشناس در مشاوره ‌روان‌درمانی انجام می‌دهد چیست؟

روانشناسان معمولاً کارهای زیر را انجام می‌دهند:

  • انجام مطالعات علمی رفتار و عملکرد مغز؛
  • افراد را مشاهده، مصاحبه و نظرسنجی می‌کنند؛
  • مسائل روانی، عاطفی و جسمی را شناسایی و اختلالات را تشخیص می‌دهند؛
  • تحقیق و شناسایی الگوهای رفتاری یا عاطفی؛

اهمیت مشاوره روانشناختی و حوزه‌های تحت پوشش آن

ارتقای سلامت روانی و جسمی در میان بیماران در مطب‌های خصوصی، در بیمارستان ها، کلینیک‌های سلامت روان، مراکز سرپایی، مراکز توانبخشی، خانه‌های سالمندان؛

مطالعه رشد اجتماعی یا پیشرفت افراد از طریق مشاهده زندگی آن ها؛

• حمایت از رفاه یک فرد و در عین حال مراقبت از نقش و مسئولیت‌های او در جوامعی که در آن عضو است، که شامل جامعه کوچکتر مانند خانواده و همچنین شهری که در آن زندگی می‌کند و افرادی که با آنها در تعامل است می‌شود؛

• انجام و انتشار تحقیقات، در زمینه‌های تخصصی. تحقیقات می‌تواند در محیط کنترل‌شده آزمایشگاه یا در میدان انجام شود، جایی که افراد می‌توانند در محیط‌های واقعی از جمله محل کار، مشاهده شوند؛

آموزش و ارائه خدمات به دانش‌آموزان از اولین روزهای تحصیلشان تا کالج، راهنمایی آنها در مواجهه با ناتوانی‌های یادگیری، آموزش در زمینه‌های افزایش تمرکز، تکنیک‌های مختلف مطالعه صحیح و... . در این مقام، یک روانشناس ممکن است بخشی از یک تیم بین رشته ای باشد که برنامه‌های آموزشی بسیار فردی را توسعه داده و نظارت می‌کند؛

گفتاردرمانی‌ها در سال‌های اخیر بسیار رایج شده‌ است و بسیاری از مردم از مشاوره روانشناسی در کنار داروهایی که برای بهبود سلامت روان طراحی شده‌اند، بهره می‌برند. گفتاردرمانی‌ها را درمان‌های گفتاری و درمان‌های روان‌شناختی نیز می‌گویند و برای افراد از هر طبقه و در سنین مختلف مفید بوده است. بسیاری از مردم مشاوره روانشناختی را مؤثرتر از مصرف دارو می‌دانند؛

• درمان شناختی رفتاری به یکی از رایج ترین انواع مشاوره روانشناسی در سال‌های اخیر تبدیل شده است. CBT یا مشاوره روانشناختی برای درک بهتر رابطه بین افکار، احساسات و رفتار طراحی شده است. یکی از دلایلی که مردم برای مشاوره روانشناسی افراد حرفه ای را انتخاب می‌کنند این است که دوستان و اعضای خانواده آنها بیش از حد در مسائل شخصی آنها دخالت می‌کنند؛

•  در روان‌درمانی، می‌توانید از درمانگر خود انتظار داشته باشید که بدون قضاوت به صحبت‌های شما گوش دهد. در حالی که مشاوره روانشناسی همیشه مشکلات شما را حل نمی کند اما می‌تواند کنار آمدن با آنها را بسیار آسان تر کند و سطح شادی شما را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. مشاوره روانشناسی همچنین می‌تواند به افرادی که مشکلات اعتیاد، فوبیا و اختلالات خوردن دارند کمک کند.

بسیاری از مردم پس از پشت سر گذاشتن رویدادهای سخت زندگی از جمله سوگواری یا بیماری جسمی، سراغ مشاوره روانشناسی و ‌روان‌درمانی می‌روند. مشکلات مالی، اعتماد به نفس پایین نیز از دیگر عواملی هستند که باعث می‌شوند مردم به روانشناس مراجعه کنند.

• مشکلات سلامت جسمانی می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت روان ما داشته باشد، به همین دلیل است که بسیاری از افرادی که با مشکلاتی در زمینه بیماری‌های قلبی، سرطان، سکته مغزی و غیره مواجه شده اند، به دنبال مشاوره روانشناسی هستند. در رسانه‌ها در مورد چالش‌های سلامت روانی که سالمندان با آن مواجه هستند در سال‌های اخیر صحبت‌های زیادی شده است.

سوگ و تنهایی می‌تواند مشکلات بزرگی برای افراد در زندگی به وجود آورد و مشاوره ای که به این مسائل رسیدگی می‌کند می‌تواند ارزش زیادی داشته باشد.

• مشاوره روانشناسی همچنین می‌تواند به افرادی که با خاطرات دردناک سروکار دارند کمک کند تا زندگی خود را به جلو ببرند. بسیاری از افرادی که از آزار جنسی، جسمی و کلامی رنج می‌برند، به مشاوران مراجعه کرده‌اند تا به آنها کمک کنند تا وضعیت ذهنی خود را بهبود بخشند و رویدادهای تلخ گذشته را فراموش کنند. جانبازان نظامی که تجربیات دردناکی را در جنگ تجربه کرده‌اند و از شرایطی مانند اختلال استرس پس از سانحه رنج می‌برند، می‌توانند با کمک مشاوران بر چالش‌های عاطفی غلبه کنند.

• تعداد قابل توجهی از زوج‌ها پس از تجربه مشکلات رابطه با هم تحت مشاوره روانشناسی قرار گرفته اند. در واقع، مشاوره روانشناسی به بسیاری از زوج‌ها کمک کرده است تا روابط خود را حفظ کنند و به شیوه ای مثبت و موفق‌تر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. خانواده درمانی می‌تواند به طور قابل توجهی مفید باشد و بسیاری از کودکان در جلسات ‌روان‌درمانی حمایت‌های خوبی را دریافت کرده اند.

چرا مشاوره روانشناسی در بهبود کیفیت زندگی مهم است؟

مشاوره روانشناسی می‌تواند به بهبود خلق و خو، درمان بیماری‌های روانی، کاهش هزینه‌های پزشکی، بهبود ارتباطات و روابط و ارتقای عزت نفس و انعطاف پذیری کمک کند.

آیا روانشناس می‌تواند به شما کمک کند تا بر مشکلات خود غلبه کنید؟

یک روانشناس می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود زندگی شما داشته باشد. یک روانشناس با کمک به شما در کنترل ذهن‌تان و مدیریت هر گونه استرس، اضطراب، فوبیا و سایر مشکلاتی که با آن مواجه هستید، می‌تواند به شما کمک کند تا از زندگی حداکثر بهره را ببرید و شما را از افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان دور نگه دارد.

چگونه مشاوره روانشناسی به شما کمک می‌کند تا با مشکلات خود کنار بیایید؟

مشاوره روانشناسی به افراد این فرصت را می‌دهد تا مواردی را که به مشکلات آنها کمک می‌کند شناسایی کنند و به طور مؤثر با علل روانی، رفتاری، بین فردی و موقعیتی مشکلات برخورد کنند.

یک درمانگر همچنین می‌تواند به افراد کمک کند تا از اشتباهات خود درس بگیرند و آنها را بررسی کنند و همچنین در مورد احساسات ناشی از این تجربه صحبت کنند. فشار زیادی برای انتخاب «درست» در تصمیمات مهم زندگی وجود دارد.

آیا مردم مادام العمر تحت درمان مشاوره روانشناسی می‌مانند؟

معمولاً طول درمان مشخصی وجود ندارد. درمان می‌تواند از یک جلسه تا چندین ماه یا حتی سال‌ها ادامه داشته باشد. همه چیز به آنچه می‌خواهید و نیاز دارید بستگی دارد.

مشاوره رواشناسی در سایت مشاور دات اینفو

سایت مشاور دات اینفو سعی کرده است از بهترین کارشناسان و روانشناسنان و روان‌درمان‌های کشور مجموعه بزرگی از سؤال و جواب‌های صوتی را فراهم کند تا با شنیدن صدای این مشاوران اعتماد و خاطر جمعی در شما ایجاد شود. شما می‌توانید رزومه هر کارشناس را در صفحه مخصوص آن کارشناس مشاهده کنید. 

 

نیاز به مشاوره دارید ؟