
خیلی وقتها پیش میآید که شما یا شرکتتان درگیر پروندهها و مسائل حقوقی میشوید و در نهایت به کمک یک متخصص حقوق نیاز دارید تا به شما کمک کند.
مشکل این است که وقتی شروع به جستجوی یک متخصص برای کمک به شما میکنید اغلب ممکن است سردرگم و سرگردان شوید. این به این دلیل است که انواع مختلفی از متخصصان حقوق در آنجا وجود دارد، که برجستهترین آنها یک مشاور حقوقی و یک وکیل است.
بسیاری از افراد هر از گاهی به مشاوره حقوقی نیاز دارند و اگر شما نیز به دنبال یکی از آنها هستید، لطفا ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید. بسیار مهم است که ویژگیها و مزایای ارائه شده توسط هر دو طرف را بشناسید و بتوانید بهترین مورد را برای خود انتخاب کنید.
بسیاری از مردم هنوز در مورد تفاوت بین یک مشاور حقوقی و یک وکیل مردد هستند و بنابراین نمیدانند که باید با کدامیک برای مسائل تجاری خود مشورت کنند. اگر شما نیز از جمله افرادی هستید که به دنبال درک تفاوت بین هر دو طرف هستید اما هیچ نتیجه مثبتی برای انجام این کار به دست نیاوردهاید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
در این مقاله توضیح میدهیم که وکیل و مشاور حقوقی دقیقاً چیست و به شما میگوییم که کدام یک گزینه بهتر برای حل اختلافات حقوقی شماست. مقاله را تا انتها بخوانید و جزئیات مهم را از دست ندهید.
مرز بین «مشاوره حقوقی» و «اطلاعات حقوقی» اغلب مبهم است. به عنوان یک موضوع کلی، فقط یک وکیل میتواند مشاوره حقوقی واقعی بدهد، در حالیکه هر فرد دیگری میتواند اطلاعات حقوقی را بیان کند.
برخلاف اطلاعات حقوقی، مشاوره حقوقی به مشاوره کتبی یا شفاهی در مورد یک موضوع حقوقی اشاره دارد که بر حقوق و مسئولیتهای شخص دریافتکننده مشاوره تأثیر میگذارد. لازمه مشاوره حقوقی، تجزیه و تحلیل دقیق قانون است.
از منظر حقوقی، مشاوره حقوقی مانند وکالت است. فقط یک وکیل دارای مجوز میتواند مشاوره حقوقی واقعی بدهد. مشاوره دهنده باید به تعهدات خود پایبند باشد. افرادی که خواسته یا ناآگاهانه مشاوره حقوقی را بدون مهارت، قضاوت ارائه میدهند، مشمول مجازاتهای دادگاه میشوند.
مشاوره حقوقی در مقایسه با کاری که یک وکیل انجام میدهد کمی پیچیدهتر است. مشاوران حقوقی، در تئوری، وکیل هستند، اما به جای اینکه وکالت کسی را در دادگاه داشته باشند، در عوض به شرکتها یا افراد مهمی که نیاز به مشاور متخصص دارند، مشاوره میدهند و گاهی اوقات نمایندگی میکنند.
اکثر مشاوران حقوقی با ارائه راهنماییها و مشاورههای خود به شرکتها و سازمانهای بزرگ زمانی که در مسائل حقوقی گیجکننده دچار مشکل میشوند، کار میکنند.
آنها همچنین برای کمک به شرکتها در تصمیمگیری عاقلانه برای رشد و شیوههای تجاری خود، هر از چندگاهی به ارائه مشاورههای درون کسبوکار میپردازند. این متخصصان در یک خط تخصصی خاص کار میکنند و معمولاً فقط در زمینههای خاصی از قانون عمدتاً قانون تجارت و قرارداد تخصص دارند.
هر وکیلی میتواند در هر زمان معینی به عنوان کارشناس مشاوره حقوقی عمل کند، اگر مشاوره خارج از دادگاه به افراد و مشاغل ارائه دهد به جای اینکه در دادگاه برای آنها مبارزه کند. آنها سپس به رسیدگی به نگرانیها و مشکلات طرفهای درگیر میپردازند و سعی میکنند به سادهترین روش ممکن که قانون را نیز رعایت میکند، آنها را حل کنند.
آنها تمام اطلاعات لازم را در اختیار طرفین قرار میدهند تا در صورت نیاز به وکیل، بتوانند به امور حقوقی رسیدگی کنند و منابع قانونی را نیز در اختیار آنها قرار دهند. علاوه بر این، در سطح بین المللی، مشاوران حقوقی اغلب وکلایی هستند که خارج از حوزه قضایی خود فعالیت میکنند.
بنابراین، آنها ممکن است نتوانند در دادگاه حضور یابند، اما این آنها را از ارائه مشاوره و راهنمایی به مشتریان خود برای کمک به آنها باز نمیدارد. در بسیاری از موارد، چنین مشاوران حقوقی خارجی برای مشاغل بزرگ بینالمللی بسیار مفید هستند، گاهی اوقات حتی بیشتر از خود وکلای واقعی.
مشاوران حقوقی موفق عموماً مهارتهای ارتباط کتبی و شفاهی قوی، تفکر انتقادی، سازمانی و مهارتهای حل مسئله را نشان میدهند. آنها باید در زمینههای مدیریت زمان، مذاکره، تعیین هدف و ضربالاجلها برتر باشند. مشاوران حقوقی باید بازیکنان تیمی قوی باشند که مهارتهای رهبری بالاتر از حد متوسط را نشان دهند.
آنها باید توانایی کار با نظارت کم یا بدون نظارت را داشته باشند. علاوه بر این ویژگیهای خاص حرفهای، کارفرمایان بالقوه ممکن است به دنبال مشاوران حقوقی باشند که مهارتهای زیر را نشان میدهند.
مهارتهای اصلی بر اساس فهرستهای شغلی و سایر منابعی که تحلیل کردیم، کارفرمایان مشاوران حقوقی با این مهارتهای اصلی میخواهند. اگر میخواهید به عنوان مشاور حقوقی کار کنید، روی موارد زیر تمرکز کنید:
مشاور حقوقی بودن با چالشهای زیادی همراه است. هر رشته حقوقی گسترده و پیچیده است، اما از شما انتظار میرود در اغلب موارد یک متخصص باشید. مردم با سؤالاتی به شما مراجعه میکنند که آیا شما در آن زمینه حقوق متخصص هستید یا خیر. چالش دیگر مقابله با فشار تصمیمگیری و دادن مشاوره است که میتواند پیامدهای جدی برای شرکت داشته باشد.
برای مهارت، مذاکره و ارتباطات دو مهارت نرم مهمی هستند که مشاوران حقوقی باید روزانه از آن استفاده کنند. در یک مذاکره، باید بدانید که چگونه سخت، اما منصف باشید. شما باید به خوبی آماده باشید و برای رسیدگی سریع به پیشنهادها متقابل پیشبینی نشده آماده باشید. برقراری ارتباط به این معناست که بتوانیم خطرات و پیامدهای قانونی را به وضوح توصیف کنیم و درک کنیم که کسبوکار چه میخواهد و بهطور دقیق آن را در یک قرارداد منعکس کند.
اکنون که تفاوت بین یک وکیل و یک مشاور حقوقی را میدانید، واقعاً به شما بستگی دارد که تصمیم بگیرید کدام یک را برای نیازهای حقوقی خود بیشتر ترجیح میدهید. اگر یک اختلاف حقوقی بزرگ دارید که باید حلوفصل کنید و بدانید که چه کاری انجام میدهید، مراجعه با یک وکیل به دادگاه اغلب عاقلانهترین کار است.
در مواردی مانند این، شما به راهنمایی حقوقی متخصص در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید نیازی ندارید، وکیل شما برای این کار کافی است. این اغلب برای اکثر پروندههای جنایی و پروندههای کوچک که قوانین ساده و سرراست و بدون هیچ بند پیچیدهای هستند که ممکن است طرفهای درگیر را سردرگم کند، کار میکند.
1) مهارتهای ارتباطی خوب وکلا باید به صورت شفاهی بیان کنند، مهارتهای ارتباطی نوشتاری خوبی داشته باشند و همچنین شنوندگان خوبی باشند.
2) قضاوت
3) مهارتهای تحلیلی
4) مهارتهای تحقیق
5) پشتکار
این سایت سعی کرده است که با اتکاء به منابع موجود برخی سؤال و جوابها در زمینههای حقوقی را به شکل رایگان در اختیار مخاطبان سایت قرار دهد. شما میتوانید سؤال حقوقی خود را جستجو کرده و فایلهای صوتی مشابه را گوش کنید. ضمن آنکه میتوانید این فایلها را برای افرادی که به آن نیازمند هستند ارسال کنید.